Social läsning är det nya svarta: Om bokcirklar

Social läsning är det nya svarta: Lena Kjersén Edman har skrivit en lika utmärkt som behändig handbok i hur folk kan komma igång med att läsa tillsammans. För visst är det som Lena skriver ”Den som läser och samtalar med vänner om läserfarenheter och livserfarenheter kan aldrig ha tråkigt”! Boken heter ”Vad ska vi läsa i bokcirkeln? Lästips och hur vi får fart på samtalet” – och det är precis vad boken gör.

Boken lyfter fram ett antal klassiska och nya författarskap och reflekterar över varför just dessa titlar är intressanta att läsa tillsamman och diskutera med andra. Boken kan läsas som inspiration för den nystartade bokcirkeln och ge energi för de som redan läst ”allt”. Bokens litteraturlista är väl det närmaste en kanon för svenska bibliotek en kan komma. Möjligen saknar jag Jason Diaktés ”En droppe midnatt”. Några handfasta tips avslutar boken – det bästa tipset är nog att inte krångla till det med för mycket mat på cirkelträffarna. Småplock anbefalles.

Om vin i samband med läsecirkeln står det inget om… Men det går säkert att hitta en ursäkt. T ex om ni ska läsa Charles Dickens.

 

2 kommentarer

  1. TACK Peter – jag kunde inte tänka mig en bättre läsare av min bok är just du! Om vad som kan/ska/bör ätas/drickas – och hur! – i en bokcirkel finns det ett påpekande allra sist i min bok. Kom gärna på releasefest 20 februari kl 18.30 i Bysis bokhandel på Hornsgatan i Stockholm, välkommen!
    Det serveras vin ….kram från Lena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.