Om

Välkommen nya och gamla följare till min blogg som för det mesta handlar om det som påverkar och definierar utformningen av modern folkbiblioteksverksamhet. Det jag skriver om är sådant som jag tycker har relevans när jag försöker förstå vad ett bibliotek kan vara. Med ”bibliotek” avses i regel folkbibliotek.
Bloggen har karaktären av en ”eko-kammare”, dvs det mesta är plockat från andra sammanhang, bloggar och andra nyhetstjänster. Det är sådant som borde vara intressant för kollegor och andra. Ibland, men inte så ofta, tycker jag till om saker, utan det handlar som sagt mest om återupprepningar.
Eftersom bloggen funnits i några år kan det vara värt att bläddra tillbaks i den om ni vill få inspiration och idéer till verksamhetsutveckling. Ingen skulle bli gladare än jag om något bibliotek ville testa något av de spaningar som finns på bloggen. Lycka till!

Om du vill kan du prenumerera på inläggen via epost eller rss.
Bloggen har också en Facebook-sida där inläggen dyker upp + annat smått och gott när jag inte hinner skriva blogginlägg. Faktum är att jag får mer kommentarer via Facebook-sidan än här på bloggen.
Jag finns också på twitter: @peterals och på några andra ställen till.

Jag regionbibliotekarie vid Regionbiblioteket i Örebro län.

Peter Alsbjer
Min mail om du vill ha kontakt: peterals010@gmail.com

En kommentar

 1. Hej Peter
  Tak for oftest interessante blog indlæg.

  Her link til et lille blog indlæg som skærper diskussionen om hvad bibliotekerne har for opgaver i fremtiden – når alt er ‘e’ publiceret, hvem vælger så kvaliteten?

  Det er Redaktøren på Litteratursiden som har skrevet indlægget som er midt i den danske diskussion – om kvalitet i i ‘e’ ressourcer og hvordan men vælger/formidler i den sammenhæng.
  http://www.litteratursiden.dk/blogs/lise-vandborg/20120703

  KH
  Knud Schulz

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.