Next Generation (DK), pandemin och hybridbibliotek

Jag läser i senaste numret av Danmarks Biblioteker om nätverket Next Generation funderingar kring trenden kring hybridbibliotek – dvs när t ex fritidsverksamhet och bibliotek samlokaliseras. Artikeln ger tre intressanta exempel på utveckling av bibliotek i lokalsamhället, typ tillbaka till Folkets Hus, samarbete mellan fritidsgårdar, -hem, civilsamhället och biografer.

Det gör mig också nyfiken på nätverket Next Generation som presenterar sig så här:
Next Generation är ett nätverk av innovativa biblioteksmänniskor och utvecklare från hela landet som alla har fingret på pulsen och som brinner för att diskutera och diskutera bibliotekens möjligheter och utmaningar. Syftet med Next Generationsnätverket ska bära innovativa och otraditionella vinklar
biblioteksverksamheten för debatt. Nätverket består nätverket av ca 25 medlemmar från hela landet med olika bakgrund som träffas 5-6 gånger per år för temadagar.

Ett av nätverkets resultat är en Inspirationskatalog som presenterar en rad exempel på aktiviteter på danska bibliotek under pandemin och hur pandemin påverkat biblioteken inför framtiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.