Årets julklapp till dig som jobbar med tecknade serier på bibliotek

Seriestorm var ett projekt som gick ut på att driva serieverkstäder för barn i mellanstadieåldern som avslutades tidigare i år. Målet var att serieverkstäderna skulle vara en metod för att skapa möten för barn med olika bakgrund. Serieverkstäderna arrangerades tillsammans med bibliotek, skolor och fritidsgårdar på flera platser i landet utifrån övertygelsen om att det  går att bedriva undervisning som främjar jämlikhet oavsett strukturella skillnader i samhället i övrigt.

Och nu kommer handboken för er som vill jobba pedagogiskt och interkulturellt med mångfaldsfrågor och med tecknade serier som format: Seriestorm : en praktisk handbok i interkulturell seriepedagogik utgiven av BTJ Förlag.

Det här är en handbok i ordets rätta bemärkelse. Här finns det pedagogiska perspektivet och en genomgång av metoder som använts, men också direkta praktiska övningar som kan kopieras rakt av. Författarna tar också upp de fallgropar som finns. Många av övningarna, metoderna och begreppsförklaringarna är dessutom gjorda i serieform.

Seriestorm är en alldeles förträfflig handbok för er som vill testa seriemediet för att få igång samtal om svåra, pinsamma, roliga och engagerande frågor på kanske ett nytt sätt – boken är vad den heter – en praktisk handbok i interkulturell seriepedagogik.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.