Idétorka på biblioteket? Välkommen till #Hackabibblan !

Hacka bibblan är en årlig knytkonferens som 2018 inträffar den 11-12 oktober i Örebro. Hacka bibblan borde vara mötesplatsen för alla er som vill utveckla era biblioteks verksamhetsformer – med eller utan Stärkta bibliotek-pengar. Eller för de av er som kommer att aktivt jobba för digital delaktighet inom fortbildningsprojektet ”Digitalt först med användaren i fokus” – eller alla er som vågar lämna er trygghetsbox bland böckerna på bibblan, lämna samlingarna och fokusera på hur ni kan bli radikala förändringsagenter i lokalsamhället – praktiken.

Idén med Hacka bibblan är att visa på möjligheterna med skapande verksamhet i biblioteket. Du kommer att få lära dig mer om makerspace och innovation på bibliotek. Det blir en konferens med fokus på kollaborativt lärande och problemlösning. Konferensen innehåller föreläsningar, workshops och Mini
Maker Faire.
Deltagarna kommer att möta svenska och internationella experter på mobil maker-verksamhet – från Vaggeryd till Bryssel. Det kommer att handla om allt från programmering till food literacy.

Konferensens endnote är Linda Mannila som bl a forskar om programmering, making och digital kompetens i förskola och skola.

Inbjudan, program och anmälningsformulär hittar du här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.