Sommartider är semestertider 7: OPAC-lobbyn…

Det betyder dels sommarstädning i bloggen och dels att den annars går på lågvarv och gör återblickar på favoriter i repris. Det är inlägg som inte fått den uppmärksamhet de förtjänade som vi ska titta närmare på under några veckor.

29 februari 2008:

OPAC-lobbyn…

Andreas Tandersten heter en kollega som jobbar på Tyresö bibliotek, tror jag. Andreas blogg heter OPAC-Lobbyn (fast du får stå ut med reklamen som dyker upp) om bibliotekens kataloger på webben och i synnerhet Book-It.

Ja, jag har missat honom hittills. Vilket kanske mest beror på att jag kanske inte direkt följer den svenska OPAC-debatten speciellt närgånget. Och att jag kanske håller med Brad Eden som jag bloggat om tidigare som menar att det dålig ekonomi för biblioteken att pyssla med dyra OPACs som ingen använder.

I vilket fall vill jag varmt rekommendera Anders blogg OPAC-lobbyn, den är trevligt uppkäftig och småelakt rolig. Extra kul för mig är beskrivningen – och kritiken – av Limit-projektet, eftersom jag var involverad i det.
Jag håller inte med om allt, men får ett par rejäla tankeställare.

Nu får vi hoppas att det inte slutar som det brukar: att Andreas köps upp av Axiell som utvecklare och s a s tystas. Å andra sidan, om jag var utvecklare på Axiell så skulle knyta till mig den här personen på något sätt som bollplank.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.