Årets mest spännande biblioteksjobb finns i Hallstahammar!

Erik Fichtelius och gänget kring det nationella samordningsuppdraget får ursäkta men årets mest spännande biblioteksjobb finns i Hallstahammar! (och dessutom årets bästa platsannons till på köpet)

”I sommar blir Hallstahammars kommun världen största bibliotek. Inte till antalet volymer, utan till ytan; 180 kavadratkilometer närmare bestämt. Ett bibliotek utan väggar och tak men med en orubblig tro på vad tillgång till kunskap gör för individen och demokratin. En tro på att språket är nyckeln för att människor ska kunna påverka sin livssituation och kunna bli delaktig och ha inflytande över samhällsutvecklingen.
Du är en aktivist i läsfrämjandets befrielsefronten – en demokratihjälte. Du är en person med street smartness och passion för integration och delaktighet med folkbildningens ideal pulserande i blodådrorna. En community librarian som kan skapa förtroenden i alla åldrar och i alla samhällsgrupper. För att göra detta talar du helst ytterligare något språk förutom svenska och engelska.

Vi behöver dig som vågar gå utanför både dina egna och bibliotekets trygghetszoner. Vi behöver en person som tillsammans med oss omdefinierar hur ett bibliotek kan jobba med uppsökande verksamhet och som nätverkar och utvecklar samarbeten med civilsamhälle och andra aktörer i våra bostadsområden.

Vem du är är viktigare än vad du är. Kanske har du erfarenhet av socialt arbete, gärna med inriktning barn och unga. Kanske är du folkbildare eller pedagog? Du har servicekänsla, kan jobba självständigt och trivs med att ta eget ansvar och initiativ.
Till din hjälp har du en eldriven lådcykel som du tillsammans med övrig bibliotekspersonal preppar för dina uppdrag. I regn och solsken. I hela kommunen. Det är bråttom, du har 180 kvadratkilometer att besöka.”

Kanske kommer det att se ut så här

 

Eller såhär

Eller såhär

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.