Snapchat på bibliotek?

Jag har ingen aning om det är en bra idé eller inte – men det kan vara bra även för biblioteken att känna till och förhålla sig till smartfhoneappen Snapchat. I korthet går tjänsten ut på att användarna tar bilder eller spelar in videoklipp som de sedan kan lägga på filter eller lägga till stickers eller text eller rita på dem. Dessa ”Snaps” kan sedan skickas till vänner eller läggas upp på användarens ”Story”. Användaren kan välja hur länge mottagare kan visa deras snaps, mellan 1 och 10 sekunder, varefter bilden försvinner från mottagarens skärm (såvida denna inte valt att ta en skämdump förstås).

Den amerikanske bibliobloggaren David Lee King har undersökt användningsmöjligheterna i en serie inlägg och enligt honom finns det en handfull amerikanska bibliotek som använder tjänsten. Men hur är det i Sverige? Vad tror ni? Är Snapchat något för biblioteken? Är det något biblioteks som testat?
Är det något för KB att bita i eftersom  ”Om framtidens forskare ska förstå dagens samhälle är det viktigt att även de debatter som förs i sociala medier och filmer som sprids på till exempel Youtube bevaras, sade Gunilla Herdenberg” enligt Biblioteksbladet?

Snapchat-logga från Rice Lake PL

Bonus: 3 Things You Should Know About Snapchat According to an Expert

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.