2015 i backspegeln

Reflektioner om 2015 innan det tar helt slut:
Under de senaste sexton månaderna har jag varit tjänstledig från den regionala nivån för att pröva på att vara bibliotekschef i Örebro. Från och med nyår finns jag åter på den regionala arenan. Högt på agendan står hur den regionala biblioteksplanen ska utformas och kvalitetssäkras och på vilket sätt den regionala nivån kan vara ett stöd för arbetet med en nationell biblioteksstrategi och samtidigt verka för folkbibliotekens utveckling, kvalitet och samverkan.

En höjdpunkt för mig under året var att jag tilldelades ett av de finaste pris du kan få inom folkbiblioteksfältet. Jag fick priset för min omvärldsbevakning – den här bloggen, typ. (Det hade i och för sig känts ännu bättre om jag fått priset för det utvecklingsarbete som jag skapat förutsättningar för på Örebro Stadsbibliotek – men det hade nog krävt ytterligare ett antal år för att nå dit. Nu stannar min påverkan på biblioteksutvecklingen i Örebro, i bästa fall, vid att biblioteket ges möjligheten att förvärva två bokbilar. Jag hoppas att mitt inhopp som bibliotekschef  inte skapat alltför mycket skada och oro)
Ironiskt nog kunde jag inte vara på plats för att ta emot Bengt Hjelmqvists pris. För första gången i mitt liv besökte jag USA och resan var beställd helt utan åtanke att jag skulle medverka i en prisutdelning – sic transit gloria mundi.

En annan höjdpunkt var att få medverka och delta i den internationella invigningen av Dokk1 i Aarhus i samband med årets Next Library-konferens. Speciellt överraskad blev jag av att finnas med på deras wall of fame.

Next Library 2015

Andra höjdpunkter var att få träffa och workshoppa med elever från BHS och att få medverka vid Bibliotopia-konferensen. Under Biblioteksdagarna i Lund blev jag intervjuad av Lo och resultatet kan ni läsa om i denna förträffliga bok:

2029109101_large

I vilket fall så har WordPress.coms trupp av statistikapor skapat en årlig sammanfattning för denna blogg. GOTT NYTT ÅR 2016 önskar jag allra tappra följare därute!

Här är ett utdrag:

Madison Square Garden har plats för 20 000 personer på en konsert. Den här bloggen besöktes cirka 64 000 gånger under 2015. Om den hade varit en konsert på Madison Square Garden skulle det ta cirka 3 utsålda föreställningar för att lika många personer skulle få se den.

Klicka här för att se hela sammanfattingen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.