På flygtur på Hjørring Bibliotek

Att göra virtuella studiebesök är lite kul, speciellt om man får flyga genom biblioteket. Att använda drönare är det nya svarta när det gäller marknadsföringsfilmer för bibliotek. Här kan du se hur det ser ut på biblioteket i danska Hjørring:

5 comments

  1. Dette er godt nytt for bibliotekjournalistikken! Etter 20 år i det faget, der man sjølsagt måtte være sin egen fotograf, står fotograferingen som det mest utfordrende. Mange bibliotek blir bare så tråkiga når man fotograferer dem! (noen er i alle fall tråkiga). Men apropos tråkig: Jeg var i Hjørring første gang i 2008, da det var ganske nytt. Hadde jeg jobba der i 7-8 år ville jeg blitt virkelig trøtt på det røde bandet!

  2. Det som är mest tråkigt, tycker jag, är att det på många officiella fotografier saknas folk. Vilket kan bero på att fotografen känner att hen ska ha tillstånd från den som blir fotograferad. Speciellt viktigt när det är barn med på bilderna .Det får till resultat att fotografen släpar med sina egna lagom intresserade ungar för att placera dem i konst(närl)iga situationer.
    En av mina kollegor berättade om ett studiebesök på ett bibliotek i Köpenhamn, där de fotograferat och de som blev fotograferade var mycket upprörda och trodde att de kom från polisen.
    Själv är jag annars väldigt frötjust i ”the thin red line”. Men visst, hade jag jobbat i Hjørring så hade jag blivit ”hemmablind” och kanske inte sett det efter några år…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.