Library Technology Reports

Senaste numret av Library Technology Reports har som tema programering för bibliotekarier:”Coding for Librarians: Learning by Example” för den som är intresserade av sådant.

Förra numret (Februari/Mars) hade spelifiering – gamification – på bibliotek som tema.

Årets första nummer tog David Lee King pulsen på hur biblioteken hanterar sina sociala mediakanaler.

För den teknikintresserade bibliotekspersonalen är Library Technology Reports en guldgruva för inspiration, kunskaper och idéer. Det är bara att gotta sig så länge som den finns fritt tillgänglig.

3 kommentarer

  1. Läst gamificationnumret. Det var stort ståhej kring Huddersfields Universitets Lemontreeprojekt för en tid sedan så det var kul att får återstifta bekantskap med det. Det avslutande kapitlets funderingar är tänkvärda.
    ”The challenge in this case is how to make tasks sufficiently fun to engage people without relying on tangible rewards and extrinsic motivation”.
    För det barn eller den vuxne som läst en bra bok, i vilken form det nu vara månde, behövs det ett spelmoment som övertrumfar den njutning eller hårresande upplevelse det kan vara?
    Just introduktionskurser, engångsaktiviteter, tänker jag är ett bra område att experimentera med för att fånga in de framtida användarna och skapa den kunskap hos dessa som gör att de återvänder i olika syften. Men, intressant med projekt och genomföranden på alla plan. Vi har ännu inte verkningsfull kunskap om detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.