Varför inte ett cosplay till Världsbokdagen?

Den engelska varianten av Världsbokdagen – World Book Day – inträffade härom veckan. Den vi firar genomförs lite senare i vår, så då har vi lite tid att förbereda oss på den och vi kan stjäla goda idéer.

Så varför inte hotta upp bokförsäljningen av utgallrade böcker, bokbytarbordet och den turnétrötte författaren på Världsbokdagen, 23 april 2015 med ett cosplay? Ett cosplay på bibliotek går ut på att personal och besökare (utmanas att) klä ut sig som sin favoritfigur i en tecknad serie, film eller, varför inte, en bok. En slags maskerad alltså, men under hyfsat ordnade former, kanelgifflar, saft och fina bokrelaterade priser.

Och det bästa är att det redan gjorts, konceptet fungerar. Fotografier, hashtags och positiva reaktioner från författarna berättar The Telegraph om. Har ni idétorka kan ni få med inspiration av en enkel sökning på Google.

Jag skulle tro att aktiviteten skulle fungera för de flesta, även om barn i bokslukaråldern skulle  älska det här, speciellt om några vuxna hakade på. I Sverige har maskeradkonceptet prövats t ex i Vaggeryd (men jag tror inte att de på samma sätt använde Instagram eller Twitter för att sprida eventet)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.