Nyfiken på det pappersboklösa biblioteket?

Nu har BiblioTech i Bexar County i Texas varit igång ett tag. Men hur fungerar det pappersboklösa biblioteket egentligen i praktiken?

De har gjort en marknadsföringsfilm:

Själv är jag skeptisk. Jag menar att publika bibliotek bör jobba med flera medieformat samtidigt om de ska ha betydelse för sin omgivning.

6 kommentarer

    1. Ja, där har ni mycket att ta reda på och presentera för det svenska biblioteksfältet. Själv hade jag frågat dem om var de befinner sig på ”Lankes skala” -bad – good – eller awsome? Och hur länge det kommer att behövas en fysisk plats för att samla digitalt material. Och vad gör de med den information, litteratur etc som inte finns åtkomlig på nätet?

  1. Pingback: Tydabloggen
  2. Som jag har förstått det från tidigare presentationer av detta bibliotek så ska det ses som ett komplement till de övriga biblioteken i samhället det ligger i. Som ett sådant kan det säkert fungera utmärkt, alla bibliotek behöver kanske inte vara likadana, eller ha samma innehåll? Det påminner mig för övrigt om Malmö Lärcentrum som man hittar i Malmö stadsbibliotek, fast utan det omgivande biblioteket då ;).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.