Hits & Misses 3: Det värsta som kan hända ett folkbibliotek…

Det är semestertider och jag gör annat ett tag. Men eftersom bloggandet bygger på ett flöde för att inte dö, så lägger jag ut favoriter i repris. Favoriter och favoriter, det är kanske tvärtom – några av de blogginlägg som lästs minst men som borde ha nått ut till fler. Håll till godo!

10 juni 2013

Nej det är inte zombies eller att det är helt utan pappersböcker. Det är, enligt min uppfattning, att folk inte bryr sig om det längre. Eller kämpar för att få behålla det.
Sen kan man säkert tycka olika om fördelar och nackdelar när de fackutbildade bibliotekarierna ersätts med frivilligarbetare eller att personalen gått hem för kvällen.

Här är en feelgood-dokumentär från engelska Levisham där samfälligheten tog över.  Sen får vi hoppas att funkar över tid också. ”Biblioteket är inte bara ett ställe att låna böcker på. Det blir också limmet som håller samman samhället” säger en person i filmen och jag tänker på att när folk organiserar sig – som t ex i Gezi-parken i Istanbul – så är något av det första de gör är att starta ett bibliotek!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.