Hits & Misses 1: Bibliotek: Bäst före 20181231?

Det är semestertider och jag gör annat ett tag. Men eftersom bloggandet bygger på ett flöde för att inte dö, så lägger jag ut favoriter i repris. Favoriter och favoriter, det är kanske tvärtom – några av de blogginlägg som lästs minst men som borde ha nått ut till fler. Håll till godo!

29 februari 2008

Den amerikanske affärskonsulten Robert Dawson har gjort en tidslinje fråmåt i tiden. Enligt honom försvinner biblioteken några år efter det att pensionerna upphör (2016) och precis året innan copyrighten försvinner.

I en kommentar om biblioteksarkitektur i nätttidskriften Slate säger Witold Rybczynski (glöm inte att titta på bildevisningen över bibliotek i google-åldern):

”He’s probably right as far as the function of the library as a civic monument, or as a public repository for books, is concerned. On the other hand, in its mutating role as urban hangoutmeeting place, and arbiter of information, the public library seems far from spentThis has less to do with the digital world—or the digital word—than with the age-old need for human contact.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.