Kultur ger välbefinnande i klass med löneförhöjning!

Iaf i UK!
Att använda sig av kultur i olika former ger allmänheten samma kick som upplevelsen att få en löneförhöjning enligt en rapport som engelska Department for Culture, Media and Sport låtit forskare vis London School of Economisc göra: Quantifying and Valuing the Wellbeing  Impacts of Culture and Sport

Att använda sig av biblioteket ger en kick som motsvarar en löneökning på  £1,359 dvs runt 15 000 svenska kronor per år eller en höjd månadslön med en dryg tusenlapp. Aktiviteter som dans och simning fick ett högre pris på det individuella välbefinnandet än biblioteken (£1,671 respektive £1,630).

Undersökningen visar på att det aktiva deltagandet i kulturaktiviteter gör folk lyckligare än att bara vara publik. Analysen visar att de som regelbundet hänger sig åt konstformerna har en bättre hälsa än andra. Sen borde det nog finnas en rad socioekonomiska faktorer snarare än kulturuppelvelsen i sig, tror jag. Enligt undersökning är de sport- och kulturintresserade mer benägna att ge bidrag till välgörande ändamål.

Läs mer på Daily Telegraph.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.