Musikhjälpen 2013 – så kan ditt bibliotek bidra

Just nu är Sveriges Radios insamlingskampanj Musikhjälpen igång. I år samlar men in pengar till  stöd för kvinnor att överleva sin graviditet:

”Tjejer mellan 15 och 20 år löper störst risk att dö i samband med sin graviditet och de vanligaste dödsorsakerna är allvarliga blödningar, infektioner, högt blodtryck och osäkra aborter.

99 procent av alla dödsfall sker i låginkomstländer där det inte finns tillgång till en fungerande mödravård. Hårdast drabbade är länderna i södra Afrika och Sydasien.

Fattigdom, brist på information och långa avstånd till sjukhus är vanliga anledningar till att många kvinnor i låginkomstländer föder i hemmet och mindre än hälften får hjälp av en utbildad barnmorska vid förlossningen. Utan rätt vård kan en kvinna förblöda på två timmar”.

vad kan ditt bibliotek göra för detta behjärtansvärda ändamål?
Varför inte som kollegorna på Stockholms stadsbibliotek? Där hamnar låntagarnas förseningsavgifter direkt i en insamlingsbössa! Aldrig har försenade biblioteksböcker gjort så stor nytta!

I Stockholm samarbetar biblioteket med radiokanalen Metropol om insamlingen, men det går naturligtvis lika bra att stödja Musikhjälpen på SR P3 direkt!

One comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.