Hits & Misses 2

Det är semestertider och jag gör annat ett tag. Men eftersom bloggandet bygger på ett flöde för att inte dö, så lägger jag ut favoriter i repris. Favoriter och favoriter, det är kanske tvärtom – några av de blogginlägg som lästs minst men som borde ha nått ut till fler. Håll till godo!

12 december 2012

Låt dig inspireras av Biblioteksrummet

Biblioteksrummet är en webbplats som samlar goda exempel, utvecklingsidéer och nytänkande från Sverige och internationellt när det gäller bibliotekens fysiska gestaltning av sitt uppdrag. Webbplatsen är ett resultat av arbetet kring temaområdet ”rummet” i ESF-kompetensutvecklingsprojektet Kompobib:

”Med biblioteksrummet.se vill vi samla och utforska olika sätt att utveckla biblioteksrummet inför framtidens krav och möjligheter. Vi tror att biblioteken har allt att vinna på att skapa en välkomnande plats där fler känner sig hemma, trivs och hittar.

På sidan hittar du en rad föredrag om de tankar som ligger bakom framgångsrika landvinningar inom området. Det finns även artiklar och bilder ofta med förklarande beskrivningar. Vi arbetar kontinuerligt med att fylla på med nytt material.

För att vi ska kunna veta vilka ämnen som är extra viktiga för dig ser vi gärna att du tipsar oss om intressanta platser, arbetssätt eller tekniker du får nys om. Dela med dig om du har något spännande att visa upp som fler skulle kunna ha nytta av! Har du tagit fina fotografier vid ett studiebesök? Har du specifika frågor på något område eller har du skrivit en artikel eller rapport som skulle platsa här? Vår redaktionsgrupp går igenom alla bidrag och gör ett urval av det gottaste.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s