Studio 300 – en mardröm för biblioteksnostalgikern

The Fountaindale Public Library ligger utanför Chicago i USA. Från och med mars månad kommer de att erbjuda biblioteket även som en plats för skapande – Studio 300. Där kommer allmänheten  att kunna arbeta med bilder, video, ljud och musik för att skapa något för sin familj, sitt företag, sin kyrka (det är USA, det handlar om) eller bara för sin egen utveckling och sitt intresse. Det kommer att finnas  tillgång till relevant utrustning och den bästa  programvara som finns tillgänglig.

Studio 300 kommer att erbjuda sex ljudinspelningsstudior av olika storlekar, två studior för videoinspelning med delade kontrollrum, tre grupprum med högteknologisk utrustning för att arbeta tillsammans och 18 iMac med den bästa mjukvaran för att skapa och redigera digitalt innehåll. Det kommer även att finnas utrustning som det går att kunna låna med sig hem.

Bibliotekschefen, Paul Mills, säger att biblioteken är mer än bara en källa för att skaffa information . ”Vi är en plats dit folk kommer för att lära sig och att skapa något nytt från det de har lärt sig.”

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.