Europeana får svenska pengar

Nu, äntligen har staten satsat multum på Europeana! Enligt ett pressmeddelande från Kulturdepartementet beviljas Europeana, håll i er nu, hela 100 000 kronor:

”- Europeana är ett stort europeiskt samarbetsprojekt och viktigt även för det svenska nationella arbetet med att digitalisera kulturarvet, säger kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth.

Det digitala biblioteket Europeana ger tillgång till digitalt material från hela Europa. Innehållet består av böcker, tidningar, fotografier, film, audiovisuella verk, arkivhandlingar, museiföremål, monument och arkeologiskt kulturarv.

Sverige har fram till september 2012 levererat information om drygt 2,2 miljoner kulturarvsobjekt till Europeana, vilket motsvarar mer än 10 procent av Europeanas innehåll. Det gör Sverige till det tredje största leverantörslandet efter Frankrike och Tyskland.”

Nu är den intressanta frågan vad Europeana ska hitta på med alla dessa pengar. För tydlighetens skull: jag försöker vara ironisk.

One comment

  1. Haha, det räcker till tre veckor för en projektledare en dator och en telefon. Inklusive introduktionslunch och avtackning.
    Kan bli riktigt stort 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.