The Conference – Revisited #theconf

Nu är Media Evolutions The Conference avslutad. Konceptet är typ TED-light.  Och ja, presentationerna finns att se i efterhand på Media Evolutions webbplats.
Det har varit två intensiva dagar med mingel, spännande föreläsningar och samtal med och mellan media- och reklamfolk, designers, journalister, IT-nördar, Steve Jobs-wannabes och en och annan från biblioteksfältet. Naturligtvis fanns ett gäng från Malmö Stadsbibliotek och Region Skåne, men också en hel delegation från KB. En och annan dansk hade hittat dit. Både Axiell och DBC fanns på plats. Och så jag.

Jag hade bjudit in mig för att prata om aktuella trender för folkbiblioteken i konferensens un-conferencedel. Och det gick väl hyfsat. Tyvärr blev det inte mycket interaktion med publiken. Så går det ibland när man har för mycket att säga på för kort tid. Jag använde mig av min Pinterest pinboard i st f en Power Point-presentation, vilket v ar kul att testa för mig, men förmodligen mest förvirrande för det 30-tal åhörare som kom.

Konferensen i övrigt, då? En blandning av inspirerande presentationer kring olika ämnen. Det går knappt att beskriva den kreativitet och entuisasm som ligger bakom. En röd tråd som jag ser handlar om viljan att skapa konst, upplevelser, händelser dels för att göra livet enklare för folk, men lika ofta bara för att det är kul att testa en sak och föra in den i ett nytt sammanhang. Att delta i The Conference borde vara obligatoriskt för regionala kulturbyråkrater som söker inspiration för att hitta exempel på nyskapande kultur till sina regionala kulturplaner.

Lite länkar till det som pratades om och som intresserade mig iaf:

Ben Hammersley

The Shallows – What Internet Is Doing To Our Brains – bok

Research shows that Internet is rewiring our brains – UCLA Today

Brain Pickings – blog

Ericsson ConsumerLab

Kate Hartman

Ribbonfarm – blogg

Motion TAT

Physical Computing – bok

E-ink

Worldreader

Open Source Satellite Project

What made ‘Nasa Mohawk Guy’ such a successful meme? om Mememedia som modern folkkore

Kate Miltner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.