Gästbloggare: Jan Holmquist (DK)

Kære Biblioteksentusiast

Tillykke med din ansættelse hos verdens biblioteker.

Vi er glade for at have dig med i vores verdensomspændende team af engagerede biblioteksentusiaster. Dit særlige ansvarsområde er at forbedre dit lokalsamfund ved videndeling, læring og vidensgenerering.

Samtidig forventes du at arbejde for vores verdensomspændende organisation – at advokere for biblioteker, når du har muligheden, at implementere succesfulde projekter fra andre biblioteker, når det giver mening i netop dit lokalsamfund – samt at bidrage med projekter, som andre kan bruge i deres biblioteker, på samme vis.

Vi forventer, at du samarbejder med relevante partnere fra dit lokalområde for at give mest mulig værdi til så bred en målgruppe i dit område som muligt. Vores organisations fokus er at hjælpe mennesker i alle aldre og livssituationer med de behov, som de har for viden og informationer, og inspirere dem til produktion af viden og kultur. Vi sigter også imod at give folk kulturelle oplevelser, at skabe relationer og inspirere. Vi møder borgerne hvor de er digitalt og fysisk, alders-, uddannelses- og interessemæssigt.

Du er ansat på et tidspunkt, hvor bibliotekerne er mere vigtige end nogensinde før. Jo flere informationer, der er tilgængelige i verden, jo større er værdien af at få netop de rigtige informationer. Her er du og dine verdenskollegaer de dygtigste på feltet. I forbedrer uddannelser og bidrager med empowerment af borgerne på alle niveauer.

Digitale tilbud er universelle og suppleres af lokalt tilpassede digitale og fysiske tilbud. På den måde løfter vi alle opgaven i fællesskab, selvom vi arbejder på meget forskellige biblioteker og bibliotekstyper. Som verdensomspændende organisation gør vi verden klogere og verdensborgerne i stand til at begå sig i landbrugssamfund, produktionssamfund, informationssamfund, videnssamfund og oplevelsessamfund overalt på planeten.

Vi tilbyder indhold i forskellige former, og vi træner i brug af højteknologi og lavteknologi. Vi værdiforøger gerne informationer, men vi respekterer også borgerens ret til at læse hvad som helst og danne sine egne meninger.

Fordi vi ser vigtigheden og potentialet kan du kan forvente en samlet verdensomspændende informationskampagne om vores organisation, der markedsfører os som attraktiv moderne virksomhed. Eksklusiv – men tilgængelig for alle.

Vi glæder os til det fremtidige samarbejde. Lad os sammen gøre verdens biblioteker endnu bedre.

På vegne af verdens biblioteker

Jan Holmquist

…………………………………………………

Jan Holmquist

@janholmquist

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.