Media Evolution: Bygg på det som andra gjort!

Att bygga på det andra redan tänkt och gjort är grunden för alla innovationer och entrprenöriellt tänkande. Det handlar ofta om att fånga upp idéer från ett sammanhang och placera in dem i ett nytt.

Det är också temat för Media Evolitions senaste småskrift, lite klassisk folkbildning typ Verdandis småslrifter, om ni kommer ihåg dem? Bygg på det – om att bygga medietjänster och innehåll på arbete som redan är gjort.

Media Evolution menar att företag i mediebranscherna numer delar på kontakter och idéer, söker oheliga allianser och ser samarbete som en väg till snabbare tillväxt.

Samma trend återfinns i medielandskapet i stort. Användandet av öppna APIer och Creative Commons ökar hela tiden vilket gör att nya tjänster kan skapas i snabbare takt och till lägre kostnad.

För att gå på djupet i den här utvecklingen har de bett Kristina Alexanderson (Creative Commons Sverige) att skriva om var man hittar CC-licensierad media och Johan Brissmyr (Popdevelop) att berätta om hur de bygger tjänster på öppna APIer. Dessutom skriver Catherine Mulligan (University of Nottingham) om varför det är en god idé att dela med sig av sin data även ur en ekonomisk synvinkel.

Ladda ner publikationen som pdf om du vill läsa senare på dator, i telefon eller läsplatta. Vill du ha publikationen i pappersformat kan du beställa den i Media Evolutions shop där du även kan beställa deras andar omvärldsbevakningspublikationer. Och jag har för mig att det är gratis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.