Hjälmedelsinstitutets IT-konferens feat Bodil Jönsson

Hjälpmedelsinstitutets IT-konferens äger rum den  7 april. Syftet är att deltagarna ska få en samlad överblick över utvecklingen inom IT-området när det gäller äldre. I år kommer det att handla om hur användningen av digitala tjänster som kommunala e-tjänster, orienterings- och påminnelsetjänster kan vara till nytta för och också användas av äldre och personer med funktionsnedsättning.

Folkbiblioteken med flera har tagit initiativ till att öka användningen av Internet, e-tjänster och digital information. Under dagen får vi höra mer om hur det går och om nätverket av organisationer som slutit upp bakom initiativet. Dessutom informeras det om ett projekt där personer med psykisk funktionsnedsättning använder smarta telefoner och applikationer som fungerar extra bra för dem. De ekonomiska effekterna av en bredare användning av digitala produkter och tjänster, samt inte minst nyttan för användarna, är ett annat av ämnena som tas upp under konferensen.

En av höjdpunkterna på konferens torde vara Bodil Jönssons bidrag: ”När horisonten flyttar sig – och inte ens pensioneringen är sig lik. Om oss nygamla på 2010-talet”.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.