Uppsala län väljer CS Library

Uppsala län har som första län i Sverige enats om en gemensam lösning för biblioteken på webben enligt ett pressmeddelande från Teknikhuset. Valet föll på CS Library 3 från Teknikhuset, som erbjuder flexibla funktioner som är nödvändiga för att tillgodose de olika kommunernas specifika krav.

”Efter ett omfattande internt förberedelsearbete är vi mycket glada att i dag underteckna avtal med Teknikhuset om leverans av CS Library 3, som en gemensam webbplattform, till länets alla kommuner. I och med detta skapar vi en öppen, flexibel plattform för biblioteksverksamheten i länet och vi är även öppna för att på sikt bjuda in fler län och kommuner i samarbetet”, säger Marie-Louise Riton, bibliotekschef i Uppsala.

”Det är en stor dag för Teknikhuset och CS Library, som i och med avtalet med Uppsala etablerar sig som den naturliga plattformen för webbsamverkan inom bibliotekssverige”, säger Rey Langels, VD på Teknikhuset.

Avtalet omfattar kommunerna Enköping, Heby, Håbo, Knivsta, Tierp, Uppsala, Älvkarleby samt Östhammar, och innebär en gemensam webb, men däremot inget katalogsamarbete eller fritt flöde av medier

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.